דלג על פקודות של רצועת הכלים
דלג לתוכן ראשי

סוגרים את שנת היובל עם ותיקי הנמל

במסגרת חגיגות שנת היובל לנמל אשדוד, נערך ערב מרגש של מספרי סיפורים, שהוקדש לפועלם של עובדי הנמל המסורים בעבר ובהווה. האירוע הנוסטלגי התקיים בטרמינל הנוסעים של נמל אשדוד (רביעי שעבר) בהשתתפותם של למעלה מ- 550 עובדי הנמל בעבר ובהווה.

בערב מספרי סיפורים, בהנחיית יואב לימור (ערוץ 2 ) סיפרו את סיפורו של הנמל מנקודת מבטם האישית משתתפי הפאנל: מנכ"ל הנמל בפועל יצחק בלומנטל, יהושע פרץ יו"ר וועד עובדי הנמל בעבר, יגאל בן כליפא בקר אחראי ומנהל עבודה, מיכל לוגסי יו"ר ועד מנהל אקדמאים והנדסאים, אתי לוק עוזרת לרמ"ד גזברות, יוסי אדמון גימלאי, מתי עייש מדריך וחבר וועד תפעול לשעבר, אמיל פינטו מוותיקי הנמל ומדריך מיתולוגי, מימי קושמרו סגנית מנהל ביטחון בנמל, גדעון שמיר מנהל נמל לשעבר, מאיר נמני גמלאי וחיים שושן שהיה הדובר של נמל אשדוד כ – 35 שנים.

ערב מספרי סיפורים היווה נקודת מפגש חגיגית לוותיקי הנמל עם העובדים בהווה, שהתרגשו עד דמעות למראה חברים שונים וקולגות לעבודה משכבר הימים. במסגרת הערב הופיעה חבורת הזמר של חברת נמל אשדוד, האורחים נהנו מכיבוד עשיר ומסיפורים מוכרים ונוגעים ללב. דוברי הכנס הזכירו בסיפורם את היותו של נמל אשדוד כבית ראשון ומקום עבודה מרכזי ששימש בסיס משפחתי.
יצחק בלומנטל, מנכ"ל בפועל של נמל אשדוד ציין: נמל אשדוד הוא המשפחה ומקור פרנסה של כולנו שמהווה גם מנוע צמיחה משמעותי לעיר אשדוד ולכל הישובים הסמוכים לעיר. חברת נמל אשדוד מספקת פרנסה ל- 30.000 משפחות באופן ישיר ועקיף, מאזור הדרום באמצעות מחסני מכס, לוגיסטיקה, מטענים, נהגים, שירותי ציוד, קשר ,משרד וכו. יצוין שכ - 68% עובדי הנמל מתגוררים בעיר."