דלג על פקודות של רצועת הכלים
דלג לתוכן ראשי

שוקי סגיס קורא להסרת החסמים בשחרור מזון מיובא

הנהלת חברת נמל אשדוד בראשות מנכ"ל החברה, שוקי סגיס, יזמה וערכה השבוע דיון חירום בהשתתפות נציגי משרד הבריאות באשדוד, נציגי לשכות המסחר, יבואני המזון וארגון עמילי המכס בנושא העיכובים הממושכים בשחרור מזון מיובא. במסגרת הדיון, עלה כי הסיבה העיקרית לעיכובים נעוצה במחסור בכוח אדם, וזאת על רקע הגידול המשמעותי ביבוא המזון לישראל בשנים האחרונות.

בעקבות דיון זה, קרא שוקי סגיס במכתב למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' אבי ישראלי, להתערב מיידית בנושא ולפתור את בעיית כוח האדם במשרד הבריאות באשדוד. "משרד הבריאות מטפל באשדוד ב- 17,000 משלוחי מזון באמצעות 5 מפקחים. התוצאה היא המתנה של 3-4 ימים לשחרור המזון. בשנה האחרונה אנו מקבלים תלונות חוזרות על עיכובים ממושכים בשחרור המזון. לאור חומרת המצב, אני קורא לך להתערב בנושא ולמצוא פתרון לבעיה בהקדם האפשרי", אמר סגיס.

במסגרת הדיון ציין סגיס כי "חברת הנמל עוסקת רבות בשיפור השירות ועל כן יזמנו את דיון החירום כחלק מהסרת חסמים בשרשרת האספקה. הנמל כחוליה משמעותית מטפל גם בהסרת חסמים שאינם תחת אחריותו הישירה, לטובת הלקוחות המשותפים".

"המטרה המשותפת של כל הגורמים היא שחרור מהיר של מזון המיובא דרך נמל אשדוד, אך לצד הגידול בשנים האחרונות ביבוא לא ניתן לאפשר טיפול מקצועי ומהיר בהסתמך רק על מצבת כוח האדם הקיימת. לשם כך יש להגדיל את כוח האדם ב- 3 עובדים לפחות", הוסיף סגיס.